Serhosil nav yaratish samaralari
O‘zbekiston sabzavot, poliz ekinlari va kartoshkachilik ilmiy-tadqiqot instituti Surxondaryo tajriba stansiyasi qishloq xo‘jaligi mahsulotlarining yangi navlarini yaratish hamda mahalliy tabiiy-iqlim sharoitiga moslashtirish yo‘lida izlanishlar olib bormoqda.
O‘zbekiston sabzavot, poliz ekinlari va kartoshkachilik ilmiy-tadqiqot instituti Surxondaryo tajriba stansiyasi qishloq xo‘jaligi mahsulotlarining yangi navlarini yaratish hamda mahalliy tabiiy-iqlim sharoitiga moslashtirish yo‘lida izlanishlar olib bormoqda.Olimlar ayni paytda mikroelementlarga boy sabzavotlar – pomidor, baqlajon, sarimsoqpiyozning hudud iqlim sharoitiga mos, serhosil va ertapishar navlarini yaratish ustida tadqiqot o‘tkazmoqda.
–Olimlarimiz tomonidan baqlajonning 150 ga yaqin nav namunalari o‘rganildi, – deydi tajriba stansiyasi rahbari, qishloq xo‘jaligi fanlari doktori Muzaffar Oromov. – Ertapishar, kasalliklarga chidamli yangi navni davlat nav sinovidan o‘tkazish loyihasi tayyorlanmoqda.